Vähän etäjuttuna kuvanmuokkausta! ”Editoi mun kuva”

Kovasti tuo poikkeusolojen jatkuminen seuratoimintaa estää. Muutaman viestin jälkeen ajateltiin kokeilla saada jotain toimintaa kuitenkin aikaiseksi. Ajatus kuvasta, jota itse kukin voisi editoida haluamallaan tavalla tai sitten tarkemman ohjeistuksen mukaan, jäi pyörimään mieleen. Tässä sitten ensimmäinen kokeilu. Olkoon nimenä sitten vaikka ”Editoi mun kuvani!”

Homma menee näin:

  1. Alla on nappi ”LATAA KUVA” jota klikkaamalla pääset lataamaan kyseisen kuvan (tai kuvat). Selaimeesi aukeaa sivu jossa näet kuvan tai kuvat. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella valitsemasi kuvan päällä ja valitse aukeavasta valikosta ”Lataa”, tai joillain selaimille siirtäessäsi hiiren kuvan päälle, ilmestyy kuvan yläreunaan pieni latauksen symbooli. Symboolia klikkaamalla aukeaa selaimeesi valikko tai joku ikkuna, jossa on valinta lataa, tai tallenna tai Save as, riippuu vähä selaimestasi. Sitten vain lataat kuvan koneellesi. Samasta kuvasta saattaa olla kaksi versiota, RAW, eli raakakuva ja jpg-kuva. Voit vapaasti kokeilla kumpaa tahansa kuvaa editointiin. RAW- kuvaa kannatta ehdottomasti käyttää ensisijaisesti.
  2. Editoi kuvasta haluamasi näköinen facebookiin julkaistavaksi tarkoitettu kuva. ”Editointiaika päättyy” 28.2.2021. (tai ei se pääty koskaan, mutta silloin katsomme onko kukaan lähtenyt tähän juttuun mukaan)
  3. Kymenkameroiden-facebook sivuilla on julkaisu jossa kerrotaan tästä kokeilusta. Kommentoi facebookin juttua ja liitä kommenttiisi muokkaamasi kuva. Näin saadaan nippuun alkuperäisestä kuvasta tehdyt erilaiset kuvat.
  4. Jos et käytä facebookia lainkaan, voit lähettää muokkaamasi kuvan sähköpostilla osoitteeseen kymenkamerat.kisat@gmail.com. Laitamme kuvasi facebookiin edellisen kohdan mukaisella tavalla.
  5. Viestiä ja ehdotuksia ja kysymyksiä tämän kokeilun pojkalta voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen kymenkamerat.kisat@gmail.com

Linkki kuviin alla napissa. 

Toivottavasti innokkaita kuvankäsittelijöitä riittää. Jos lähdette mukaan, jatketaan toimintaa ja kehitetään sitä. Vaihtoehtoina on vaikkapa että:

-Kuvien muokkaukselle annettaisiin erilaisia ohjeita, esim ”instagram maksimikokoinen pystykuva”, ”facebook vaakakuva”, ”mustavalkoinen kuva”, jne…

-Ehkä teistä kymenkameralaisista itse kukin voisi lähettää kuvansa kaikkien muokattavaksi.

-Uusia kuvia laitettaisiin vaikka kerran viikkossa tämän saman linkin taakse.

-Editoidutkin kuvat olisivat tämän saman linkin takana katseltavina (vähän enemmän ylläpitoa, mutta ilman facebookiakin pystyisi osallistumaan)

-Kaikkea muutakin saa esittää, kokeillaan onnistutaanko järjestämää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *