Huhtikuun kuukausikilpailun tulokset

Vuosi on polkaistu kuukausikilpailujen osalta käyntiin. Aiheena oli asetelma. Aihe ja eteenkin sille annettu määritelmä poiki ajatuksia ja mielipiteitä. Hyvä niin, sillä se tarkoittaa että aihe on saanut osakseen ajattelemista ja kritiikkiä ja mielenkiintoa.

Aiheethan valitaan seuran jäsenten ehdotuksista yleensä vuosikokouksessa. Nyt valinta tehtiin poikkeusolojen vuoksi hallituksen ensimmäisessä kokouksessa äänestämällä annetuista ehdotuksista. Toukokuun kisan aihe on ”Kätketty kaupunkinäkymä”. Kuvien lähetysaika alkaa keskiviikkona 21.4. Kotisivujen kalenterista löytyy aikataulut: https://www.kymenkamerat.fi/kalenteri/

Sitten itse tuloksiin!

Kärkikolmikko erottui selkeästi muista kuvista. Kunniamaininta osui kahdelle kuvalle tasapistein ja pisteen näiden perässä roikkui yksi kuva. Muut jäivät selkeästi näiden varjoon.

Timo Paakkanen nappasi 1. sijan kuvalla Silti Rinnallasi ja 2. sijan kuvalla Pala Punaista

Silti Rinnallasi
Pala punaista

Eeva Linkolan kuva Kuudes kerros tuli 3. sijalle, vain yhden pisteen päähän 2. sijasta

Kuudes kerros

Seija Blomberg sai kaksi kunniamainintasijoitusta tasapistein sijoittuneilla kuvilla Lasintaikaa ja Kaikilla mausteilla

Lasintaikaa
Kaikilla mausteilla

Onnittelut kisassa sijoittuneiden kuvien kuvaajille ja kiitos kisaan ja äänestykseen osallistuneille.

Äänestäjien kommentit:
”Annettu asetelman määritelmä oli melko rajaava sanan ”eloton” vuoksi. Onko maljakossa oleva kukka eloton, koska se ei enää kasva? Tai kulhossa oleva hedelmä/vihannes? Vai ovatko eläviä, kun eivät ole nuupahtaneet vielä? Arvostellako hyvää kuvaa vaiko vain täysin asetelmalle annettua määritystä vastaavia kuvia, jolloin moni kisaan osallistuneista kuvista jäisi äänestyksen ulkopuolelle? Minä äänestin hyvää kuvaa.”

”Kuudes kerros sisältää asetelman lisäksi hienosti eri asteisia varjoja sekä valon ja värien sävyjä olematta kuitenkaan sekava. Paljon katsottavaa silmälle ja kuva on kuitenkin samalla selkeä asetelma.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *