Lokakuun kuukausikokouksen kuulumisia

Lokakuun kuukausikokouksessa oli ilahduttava määrä osallistujia. Kokouksen yhteydessä pidettiin aiemmin väliin jääneet vedoskilpailut ”Lähi- tai makrokuva” ja ”Vastavaloon otettu kuva”. Edellisessä kotisivumme julkaisussa on näiden kisojen tulokset.

Toisena aiheena Ville opasti meitä vedosten saloihin. Tietoa tuli sanonnan mukaan tuutin täydeltä. Tuhdissa paketissa Ville käsitteli eri profiilien avulla kameran ja näytön väriensäädöistä printtereihin ja tulostuspapereihin. Vedoksen tekemisen koko ketju. Paljon, paljon teknisiä juttuja kuitenkaan unohtamatta taiteilijan omaa halua ja näkemystä. Tavoitteena se että kuvasta tulisi juuri sellainen kuin tekijä sen haluaa olevan, eikä sellainen ”mikä sattuu postin kautta tai tulostimesta” tulemaan.

Asiat tuli teknisesti ja ainakin allekirjoittaneen taidoille sellaisella tasolla että innostusta ja selvitettäviä asioita kotiläksyksi syntyi paljon.

Hyvä paketti jonka tekemiseen oli nähty vaivaa.

Sitten puheenjohtajan suulla tuli muutamia asioita.

  1. Ensimmäinen uusi työsarka/ seuran toiminto on Kyminsuuhun Karhulan työväennäyttämön tiloihin pystytettävä ympäri vuoden oleva valokuvanäyttely. Näyttelyyn lähdetään aluksi noin kymmenellä teoksella. Seppo kokosikin vedoskilpailun kuvista osan näyttelyä varten. Loput kuvista otettaneen edellisen näyttelymme vedoksista. Näyttelyssä on kuvien tarkoitus olla esillä noin kuukauden ja sitten ne vaihdetaan. Tällä mallilla lähdetään liikkeelle ja katsotaan miten asia saadaan tulevaisuudessa jatkumaan. Näyttelyn yhteyteen laitetaan esite Kymen kameroiden toiminnasta. Nyt on jo alustavasti sovittu näyttelyn pystyttämisestä ehkäpä jo tulevalla viikolla.
  2. Kameraseurojen liiton SEURACUP 2020 on avattu, ja jäsenille sovittiin lähetettävän ohjeet kisaan osallistumiseksi. Jäsenille onkin asiasta laitettu sähköpostilla infoa. Kuvia odotellessa…
  3. Keskusteltiin valokuvanäyttelymme ”Ruotsinsalmen meritaistelu” tilanteesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *