Valoteosten kuvaustyöpaja Merikeskus Vellamossa

Työpaja - valoteosten kuvaaminen puhelimen kameralla

Kymen Kamerat piti Merikeskus Vellamon kutsusta kaikille avoimen kaksituntisen työpajan valoteosten kuvaamisesta puhelimen kameralla. Tilaisuus järjestettiin Aaltoja! Valoa ja ääntä -kaupunkifestivaalin yhteydessä 18.10.2023 Kotkassa Merikeskus Vellamon koulutustilassa.

Työpajaa vetivät neljä asiantuntevaa Kymen Kameroiden aktiivista kuvaajaa: Sari Hassinen, Hannu Toivio, Harri Jacksen ja Ville Nenonen. Paikalle saapui 11 kännykkäkuvauksesta kiinnostunutta henkilöä. 

Tilaisuuden alussa oli reilun puolen tunnin pituinen teoriaosuus, jonka yhteydessä kameraseuran edustajat auttoivat osallistujia löytämään mainitut ominaisuudet omista puhelimistaan.

Työpaja - valoteosten kuvaaminen puhelimen kameralla
Kuva @ Hannu Toivio

Seuraavaksi harjoiteltiin noin tunnin ajan Merikeskus Vellamossa olevien valaistujen kohteiden parissa. Neuvoja pyydettiin ja saatiin. Puhelimien kamerat räpsyivät innokkaasti ja iloisia oivalluksen huudahduksia kuului sieltä täältä, kun osallistujat saivat aikaan onnistuneita kuvia.

Kuva @ Hannu Toivio
Kuva @ Hannu Toivio

Lopuksi siirryttiin vielä viereisen Satama Areenan luo kuvaamaan sen ulkoseinään heijastettuja valotaideteoksia. Upeita töitä kuvattiin erilaisista kuvakulmista, vaikka raaka tuuli kylmensikin sormet pian jäykiksi.

Kuva @ Hannu Toivio
Kuva @ Lasse Kytömäki

Työpajan päätteeksi kuultiin osallistujien joukosta positiivisia kommentteja työpajan hyödyistä ja lupasipa jokunen osallistuja tulla myös seuraavan päivän yhteiseen kamerakävelyynkin Valofestivaaleille.

Kiitos kaikille työpajaan osallistuneille ja tervetuloa mukaan Kymen Kameroiden toimintaan!
Kiitos myös Merikeskus Vellamolle kutsusta ja tilaisuuden käytännön järjestelyistä – kaikki toimi hyvin ja sujuvasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *