Kymen Kameroiden 2020 avoimen valokuvauskilpailun tulokset

Tänään piti olla yhdistyksemme pikkujoulut, vaan eipä pikkujouluja vietetä/vietetty. Valokuvauskilpailujen tulosten julkistaminen tulee siis tässä.

Kilpailussa oli kaksi sarjaa, vedos- ja digikuvasarja. Tuomaroinnin hoiti Kouvolan Kameraseura.

DIGISARJAN TULOKSET:

  1. Sija. Harri Jacksen, Syksyn punainen

Sudenkorento päikkäreillä, täysin tietämättömänä lähestyvästä uhkasta jonkin putken sisältä.  Asetelma tuo jännitettä muutoin staattiseen kuvaan, mitä seuraavassa silmän räpäyksessä tapahtuukaan? Kumpi on se joka voittaa?

Iltasanomat käyttäisi sanontaa, “viiltävän tarkka kuva” ötökästä. Syksyn ja kilpailun ehdoton väriläiskä.

Syksyn punainen

2. Sija. Juhani Visavuori. Dragonfly

Onneksi tämä korsi oli vielä pystyssä. Upea toteutus lepäävästä sudenkorennosta, kuivuneella ja taipuneella korrella elokuisena hellepäivänä, jossa välittyy korren jo luopuneesta elosta ja auringon valosta ja lämmöstä.

Dragonfly

3. Sija. Petra Strübing. Pentu

Hei odottakaa, minäkin olen jo tulossa !! 

Väreiltään harmoninen kuva jossa vauhtia ja voimaa koiran pysähtyneestä liikkeestä huolimatta. Todella elävä ja päällekäyvän tuntuinen toteutus, liikuttava ja vauhdikas kuva. Käytännön nopeasta tilanteesta saatu äärimmäisen taidokas otos.

Pentu

Kunniamaininta. Juhani Visavuori. Fish meal

Toisen kuolo on toisen leipä. Erikoinen, mutta silti kiehtova kohde joka kertoo elämän ja kuoleman rajallisuudesta ja äkillisyydestä  oman julman tarinansa. Kuva, jota katseltiin kauan. Kuvaaja ollut oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja tiennyt miten käsitellä kameraa.

Fish meal

VEDOSSARJAN TULOKSET:

1. Sija. Susan Sutela. Kumpi väistää

Kumpi väistää

Hyvä äijämäinen kuva vaikka kuvassa onkin nainen. Rouhea, asennetta. Erottui heti esikatselukierroksella edukseen ja jäi mieleen. Sommitelma joka toimii ja jossa katsetta ohjaava linja tukee hienosti.

2. Sija. Heikki Arola. Suu messingillä

Suu messingillä

Musikaalinen tilanne. Rekvisiitat kohdillaan. Kuva huokuu hyvää svengiä. Asetelma klassisena kolmio asetelmana toimi. Ja tärkein on etualalla.

3. Sija. Kyllikki Vallema. Elämälle kiitos

Elämälle kiitos

Monitulkintainen valokuva joka herätti kovasti keskustelua. Rakeisuus sopii äärettömän hyvin kuvaan, tekniikkakin tukee mennyttä aikaa ja kertoo hiljaista tarinaa.

Ristin varjo ja hahmo molemmat menossa kohti alamäkeä – symbolista. Pienenä parannusvinkkinä kannattaisi kokeilla selkeyttäisikö ja tehostaisiko alareunasta leikkaaminen sanomaa vielä enemmän.

Kunniamaininta. Juhani Visavuori. Sateessa

Sateessa

Olosuhdekuva. Juuri niin ankeaa kuin vain sateessa voi vaan olla.

Onnittelut kisassa sijoittuneille ja kiitos kaikille kisaan osallistuneille.

Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä asiana on kilpailukutsussa mainitut palkinnot sekä vuosinäyttelymme jossa on esillä nämä kuvat.

FOTO PR Kymenlaaksonkatu 20 48100 KOTKA

One Reply to “Kymen Kameroiden 2020 avoimen valokuvauskilpailun tulokset”

  • Vedossarjassa laatukuvia. Muut melko tavallisia.
    Onnittelut sijoittuneille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *