Syyskuun kuukausikokouksen terveiset

Kuukausikokous pidettiin Kumppanuustalo Viikarin kahviossa sillä tilaa siellä on hiukan enemmän kuin kokoushuone Ulapassa. Seuraava kokous suunnitellaan pidettävän myöskin kahvio tiloissa. Omat kahvit oli tietysti tarjolla.

Vierailevana tähtenä oli Ari Haimi Loviisan kameraseurasta. Arin esitys alkoi kuva-arvoituksella. Tämä oli johdatuksena Hasselblad- kameran historiaan ja toisen kuvan, laatikkokamerakuvauksen, kautta aasinsiltana harrastustoimintamme, valokuvauksen monipuolisiin mahdollisuuksiin. Esityksen ideana oli valokuvauksen tarkasteleminen muutenkin kuin kilpailuihin ja valokuviin keskittymällä.

Ari esitteli kolme eri tarkastelukantaa. Yksi oli heidän oma painotuotteensa, Loisto-lehti. Ari kertoi miten 31 vuoden aikana mustavalkoprintistä on kasvanut laadultaa painotuotteena täysin muidenkin kaupallisten lehtien tasoinen valokuva-alan lehti. Tuo kehitys on tuonut taloudellista selkärankkameraseuransa toiminnalle.

Toinen Arin asia oli projekti laatikkokamera. Idea lähti piirroksesta entisaikojen kiertävästä valokuvaajasta joka tuli kylään, kuvasi ja toimitti valokuvan asiakkaalle käteen saman vierailun yhteydessä. No… siitähän se idea lähti. He projektoivat homman ja rakensivat yhteisvoimin puisen laatikkokameran kehyksen kuvaajan huppuineen, kameranlinssinä laatikosta pullisteli hasselbladin objektiivi. Puulaatukon sisältä löytyikin sitten kameran tehtävää hoitava tietokone kuvausominaisuuksineen ja kuvankäsittelyohjelmineen. Takahuoneessa oli tulosti. Ei muuta kuin asiakas istumaan tuolille, kuvaaja kameran hupun alle tekemään taikojaan. Kuvaushetken jälkeen kuvaaja käveli takahuoneen kautta ja asiakas sai käteensä suoraan kuvan kuvaushetken muistoksi.

Kolmantena oli Arin oma ”uusi kikka”, Tilt and sift- välikappale kameran ja objektiivin väliin. Eli omasta tottumuksestaan poikkeavaa tekniikkaa ja sen harjoittelua.

Näillä eväillä Ari kertoi omakohtaisesti elävöittäneensä perinteistä kuvausharrastusta mennen välillä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja sitä kautta hakemaan kipinää harrastukseen.

PUHEENJOHTAJAN TERVEISET

Kameraseurojen liitto järjestää vuotuisen seuracup:n. Seuracuppiin osallistuminen on ilmaista. Seuracupistalisää tietoa näillä sivuilla ja lisäksi lähetetään sähköpostitse erillinen tiedote kunhan seura julkaisee kilpailun avatuksi. Viimevuoden säännöt on täällä luettavissa: http://www2.sksl.fi/seuracup/seuracup-saannot/

Julkaisemme netissä kuukausikilpailuissamme sijoittuneet kuvat instagramissa, facebookissa ja kotisivuillamme. Netissä julkaistaviin kuviin signeeraus ja koon pienentäminen kuvaajan toimesta mahdollistetaan tästä eteenpäin. Tämä onnistuu kätevästi seuraavalla tavalla. Lähettäessäsi kilpailukuvan/kuvat, lisää samaan sähköpostiin pienennetty/signeerattu versio nettijulkaisua varten.

Vedoskuvien kuukausikilpailuun tehdään yksi pieni lisäys. Lähettäkää vedoskuvan digiversiot sähköpostilla kymenkamerat.kuvat@gmail.com- osoitteeseen ennen kisaa. Näissä kuvissa on kuvaajalla myöskin kuvan kokomuutos- ja signeerausmahdollisuus.

Valokuvanäyttelymme Ruotsinsalmen taistelu- aiheisten kuvien kokoaminen. Lähettäkää kuvanne osoitteeseen kymenkamerat.kuvat@gmail.com. Liittäkää kuvaan pieni tarina tai selitys kuvasta. Tarina/ selitys tarkoitus on antaa mahdollisuus kuvaajalle ”avata kuvaa sen katselijalle”. Onhan tuosta Ruotsinsalmen meritaistelusta jo aikaa ja aihe ei välttämättä ole kuvan katsojalle tuttu.

Näyttelystä lyhyesti:

Näyttelytilana on kotkan pääkirjaston aula/alakerta. Näyttelyajankohta on tammikuu 2020.

Näyttely kootaan noin 30 kuvasta.

Kuvasuhde näyttelykuvissa on 2:3..

Kuvia saa vapaasi manipuloida ja yhdistellä. Kuvat tulee kuitenkin olla kuvaajan itsensä ottamia. Kuviin tulisi liittää lyhyt kuvaus tai kertomus.

Näyttelykuvat lähetetään sähköpostiosoitteeseen kymenkamerat.kuvat@gmail.com. Hallituksemme valitsee näyttelykuvat 29.11.2020 mennessä lähetetyistä kuvista. Valokuvanäyttelyn yhteydessä on esillä vuosikilpailumme sijoittuneet dikikuvat ja vedokset.

Kymenkameroiden vuosikilpailu 2020

Järjestämme vuosikilpailun myöskin tänä vuonna. Saatte piakkoin sähköpostitse lisätietoa asiasta. tässä kuitenkin lyhyesti:

Vuosikilpailussa on kaksi sarjaa, digikuva- ja vedossarja. Kumpaankin sarjaan osallistutaan kahdella kuvalla. Digikuvasarjan aihe on eläin ja vedossarjan aihe on katukuvaus. Vedoskuvat ovat mustavalkoisia ja digikuvat värikuvia. Kilpailuun voi osallistua vain toiseen tai kumpaankin sarjaan . Vedosten tulee olla perillä FOTO PR:ssä 9.marraskuuta klo 14:00 mennessä. Digikuvat tulee olla lähetettynä sähköpostilla osoitteeseen kymenkamerat.kuvat@gmail.com 9. marraskuuta 2020 mennessä klo 24:00 mennessä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *