Valokuvaamisen oikeudet ja velvollisuudet -luennon antia

Kymen Kameroiden järjestämälle luennolle Kotkan pääkirjaston tiloihin saapui 15 henkilöä kuuntelemaan ammattivalokuvaaja Karo Holmbergin tietopakettia valokuvaamiseen liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista. Tilaisuuden alkuun Kymen Kameroiden varapuheenjohtaja Sari Hassinen toivotti kaikki tervetulleeksi ja kertoi lyhyesti kameraseuran toiminnasta.

Kuva © Juha Järvinen

Sen jälkeen lava olikin Karon hallussa noin 1h 45 minuutin ajan. Hän kertoi hyvin valmistellussa esityksessään kattavasti ja asiantuntevasti muun muassa siitä missä saa valokuvata vapaasti ja missä se taas on luvanvaraista tai jopa kokonaan kiellettyä. Onkin tärkeää muistaa se, että vaikka itse kuvaaminen olisikin sallittua niin kuvan julkaiseminen ei välttämättä olekaan.

Karo kertoi myös käytännön esimerkkejä omalta kuvaajan uraltaan ja kuulijat saivat kysellä tarkentavia kysymyksiä. Varsin mukavasti yleisöltä tulikin kysymyksiä, joihin Karo asiantuntevasti vastasi.
Jokainen sai varmasti hyödyllistä sekä itselleen uuttakin tietoa mukaansa.

Suuret kiitokset Karo Holmbergille hyvästä luennosta!

Kuva © Juha Järvinen

5 Replies to “Valokuvaamisen oikeudet ja velvollisuudet -luennon antia”

 • Hyvä luento, kannatti tulla Kouvolasta.
  Olen aina ollut arka ihmisten kuvaamisessa ja olen jatkossakin.

  • Mukava kuulla, Kalle!
   Harmi, ettei luento houkutellut paikalle enempää kuulijoita.

 • Eihän maksullinen tapahtuma tuollaisesta houkuttele paikalle kun samat tiedot löytää netistä monesta paikkaa ilmaiseksi

  • Se on totta, netistä löytää, kun osaa etsiä ja myös yhteensovittaa esim. Suomen lain ja EU-säädösten eroavaisuuksia. Itselleni on silti jäänyt kysymyksiä, joihin luennolta sain kattavat vastaukset.

 • Mielestäni luennossa oli ihan hyvä hinta/laatu suhde. Luin valokuvan lait -kirjan ja oli aika raskas esitys. Olihan siinä paljon ylimääräistäkin. Luennossa tuli tärkeimmät asiat lyhyesti eikä tarvinnut silmiä rasittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *