Kamerakävely Sapokassa ja ihan kohta alkava digikisa ”Muoto”

Oli mukavaa käydä kamerakävelyllä Sapokassa ihan kivan isolla isolla porukalla. Jossain matkan varrella tuli ohikulkijoilta kyselyjä että näkyykö harvinaisia lintuja. Kameroiden ja kuvaajien määrä ihmetytti ja olettamus oli että jokin harvinainen lintu olisi ehkä maisemissa!

Kuvaussää oli mainio, ei liian aurinkoista mutta tarpeeksi valoisaa. Ei se Sapokka vielä varsinaisessa kukkaloistossa ollut, lumi hiukan hidasti kevättä enemmän kuin aiemmin mietittiin. Asetuksia ja kameran valikoita silti kovasti säädeltiin. Kuvia varmaan tuli otettua jokunen. 

Kuva: Sari Hassinen

Kuvista heräsi ajatus että ensi jäsenillassa niitä voitaisiin tarkastella. Ja näin tehdäänkin. Voitte lähettää kamerakävelykuvia sähköpostilla osoitteeseen kymenkamerat.kuvat@gmail.com ja laittaa sähköpostin otsikoksi ”Kamerakävelykuvia”. Kuvien lähetysaika on sama kuin toukokuun digikuvien lähetysaika. Teen kuvista kotisivuillemme uuden jutun joka julkaistaan heti kun olen saanut sen valmiiksi. Voit halutessasi laittaa kuvan mukana tekstiä joka liitetään kuvan yhteyteen. Ja nyt kun harjoiteltiin aukkoa ja suljinaikaa niin jos löydät kuvistasi teknistä tietoa niin senkin tiedon voi lisätä tekstiin.

Vaikka näin: ”1/80s, f 5,6, ISO 100, polttoväli 24mm” oman kuvasi arvoilla tietysti. Tämä ei ole ollenkaan välttämätöntä, vaan kiva lisä kuvien katselijoille.

Ja kun kuvat laitetaan kotisivuille, niin niiden koko pienenee suurin piirtein 1536*1320 pikselin kokoon.  Eli jos haluat itse laittaa kuvat tuon kokoisiksi niin hyvä. Kuvat voi lähettää minkä kokoisina tahansa ja silloin kotisivut muuttavat niiden koon ja kuvan laatu saattaa jossain tapauksissa hiukan muuttua, ihan samoin kuin instagramissa ja facebookissa sinne kuvia laitettaessa.

Jos et halua tai ehdi lähettää kuvia, niin voit ottaa kuvasi mukaan jäseniltaan ja katsellaan niitä siellä.

Kuva: Sari Hassinen

Toukokuun digikuvakisa  ”Muoto” lähestyy. Kuvien lähetysaika on 20.- 26.4.2022, eli alkaa ihan pian. 

Aihetta ”Muoto” on hiukan kyselty, mutta senhän Sinä kuvaajana saat ihan itse päättää, muoto kuin muoto käy; geometriaa, fraktaaleita, luonnon muotoja, vaikka hämähäkin verkko tai silmän iris, lehti , veden juoksu. Mielikuvitus asettaa rajoja, ja nekin rajat on tarkoitettu murrettaviksi taiteen nimissä, että antaa palaa vaan…!

Kuva: Hannu Toivio

Ja tosiaan ettei kuvat mene sekaisin niin laittakaa sähköpostiin otsikoksi joko ”Toukokuun kuukausikilpailu Muoto” tai ”Kamerakävelykuvia Sapokasta”. Sitten minäkin pysyn kärryillä kuvien tarkoituksista.

Jäsenilta on 2.5.2022 klo 17:30 Viikarissa jossa mm. Harri kertoo makrokuvauksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *