Varissaareen 2.8.2020 klo 15:00

Tervetuloa kamerakävelylle Varissaareen.

 

Lähdemme Varissaareen sunnuntaina klo 15:00 Tulikukon maastosta M/s Klippanilla. Kymenkamerat maksaa jäsenilleen matkan. Alukseen mahtuu matkustajia niin paljon kuin mahtuu, kannattaa mennä laiturille ihan ajoissa. Vaakussa käydessäni matkustajia on ollut aina, mutta itse en ole rannalle jäänyt kertaakaan.

Reissun tarkoituksena on tehdä porukalla kamerakävely aina niin viihtyisässä Vaakussa, ja  ja antaa osallistujille mahdollisuuden ottaa kuvia valokuvanäyttelyymme!

Varissaaresta löytyy kädenjälkiä hetkeä ennen Ruotsinsalmen meritaisteluita sekä meritaisteluiden aikaisista tavaroista ainakin tykkejä ja taistelussa uponneiden laivojen osia. Taistelun jälkeen rakennettuja linnoitteita ja muistomerkki. Ja paljon muuta josta en edes tiedä tai osaa kertoa. 

Niin, ja lintuja on nuo rantakalliot täynnä. Ne puolustavat asumuksiaan ja poikasiaan aika aktiivisesti. Se rajoittavat vähän vapaata liikkumista rantakallioilla. Ravintolan terassilla oloa nuo linnut ei ainakaan haittaa.

Laitetaan lopuksi vielä pieni säävaraus. Jos sataa kunnolla ja/tai myrskyää, niin siirretään matkaa johonkin toiseen ajankohtaan. Lauantaina aamupäivällä tänne ja facebookiin laitetaan ilmoitus jos reissu perutaan sään takia.

Kuvat: Hannu Toivio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *