Kk-kilpailusäännöt

Kk-Kilpailu säännöt

Kuukausikilpailusarjassa pidetään seitsemän osakilpailua. Kokouksissa valitaan kunkin kuukausi- kilpailusarjan neljä parasta kuvaa äänestämällä. Parhaat kuvat pisteytetään, kaikki pisteet lasketaan lopuksi yhteen ja eniten pisteitä saanut valitaan vuoden kuvaajaksi. Pisteitä kertyy seuraavasti: 

  1. sija 5 p 2. sija 4 p 3. sija 2 p 4. kunniam. 1 p 

 

Poikkeuksena vuoden 2020 kilpailuissa jaetaan vedossarjassa elo- ja tammikuun kilpailussa ylimääräiset 3 p kaikille sijoittuneille. 

Kilpailussa on kaksi sarjaa, paperikuvat ja heijastettavat kuvat. Heijastettavien sarjaan voi osallistua vain digikuvilla. Digikuvat on oltava jpg-muodossa. Kumpaankin sarjaan voi osallistua enintään kahdella kuvalla. Kuvat eivät saa olla kahta ( 2 ) vuotta vanhempia. Edellytys on että kuvaajalla on täydet oikeudet kuviinsa sekä esim. kuvattujen henkilöiden suostumus kuvien julkistamiseen. Aiemmin Kykan kilpailuihin osallistuneita kuvia ei hyväksytä. 

 

Poikkeuksena tammikuun kilpailu joka on 4 vuodenaikaa. Siihen voi osallistua vain yhdellä 4 kuvan kuvasrjalla niin digi- kuin vedossarjaan. 

Kuvien koko digi-sarjassa rajataan 6 Mt jolla varmistetaan tietokoneen tomintamahdollisuudet. Kuvien perussäätäminen ja “ roskien “ poisto kuvankäsittelyoihjelmalla on sallittua. Pinoamalla tehty syväterävyysalueen suurentaminen ( focus stacking ) ja HDR-kuvat ovat sallittuja. Kuvien manipulointi ( kuvan sisältö ei vastaa kuvanottohetken todellisuutta ) ei ole sallittua. Komposiitti- kuvat eivät siis ole sallittuja.